Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

7. фебруар 2011.

Један сусрет, једно парче неба и једно кајање...

Враћао сам се из лета, сасвим стандардног, орловског. И угледах је...око моје дубоко види све. Ходала је у хаљиници од свиле, а лице јој је било као у анђела...Да, да...Наравно да није било тако. Враћао сам се, као што рекох, из лета, скитања по белом свету у потрази за знањем...И угледао сам је. Надвила се над мене, и обасјала ме попут сунца. Била је то нека специфична лепота...црне очи као мрак, црвене усне као жар...црне старке доле, један пирсинг горе...лепи осмех на беломе лицу...Некако, слободна...тако бих је назвао. У слободи је лежала њена лепота. Имала је поглед који се заробити не може...додир небески нестваран...имала је све. Све за мене. Остали нису видели ништа посебно у њој. Била им је одвратна, секташица и слично...чуо сам их како шапућу. А знао сам већ напамет речи тих злурадих шапутања. Гледао сам је...и гледао...и гледао...И ћутао. Ја, који сам увек могао, чак и најлепшим девојкама да кажем све...Ја сам ћутао. Срце је јако тукло, покушавајући да провали тамницу саткану од крвавих жила и белих костију...Желело је да буде слободно. Слободно, попут ње. И лаганим покретима додирујући јој ручице крадом...крао сам слободу. Њен мирис, мирис бунтовништва, отпора...опијао ме је. Слудео тотално. Њена коса, њена прелепа црна коса је ширила тај мирис километрима у даљину. И тако, запечаћених усана и погледа који је тражио њу, само њу, полако заврших свој лет...На тренутак сам је изгубио из вида, само на тренутак...а она је нестала. Срце је плакало, кости су болеле, крила су отежала. Нисам више краљ неба, нисам уловио слободу. Али, али...ако се једног дана поново сретнемо...сигурно хоћу. 

5 коментара:

  1. Мала сестра8. фебруар 2011. 11:09

    "У слободи је лежала њена лепота." Ova recenica mi se dopada jer je nekako univerzalna i nevezano za ovaj tekst moze da objasni neke stvari... I ovo za sektase i sektasice mi je poznato, i mrzim ljude sa predrasudama.... Ne, zapravo ne mrzim, vise ih zalim... A sloboda je nesto cemu svi tezimo, i ja sam cesto razmisljala i pisala o njoj... Uhhh ja se ovde raspisala... A dobro, to znaci da si me naveo na razmisljanje = dobar ti je post! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala mala sestrice... :))

    Drago mi da ti se dopada. Negde sam pročitao da si imala (imaš?) blog. Al' ja ga ne vidim nigde...a voleo bih da te čitam. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Мала сестра8. фебруар 2011. 17:18

    Paaa ne znam kako ga ne vidis.. :) Evo ti link:
    http://lazimimikrija.blogspot.com/
    Nov je, nemam tu puno stvari, ali svakako ce mi biti drago da cujem tvoje misljenje o mojim pricicama... :)

    ОдговориИзбриши
  4. Хвала Ди. :)

    Мала сестрице, нисам могао да га видим, озбиљно. Ал' сад кад смо решили тај мали проблем, почињем да те читам. Само да нађем нешто за клопу, и ето ме. :))

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren