Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

7. септембар 2011.

Сине, очи тајине!

Знаш, рекох му, није лако одрастати. Бићеш често сјебан, овај, спутан. Са свих страна. Зато сам ја ту, да ти кажем коју паметну:

Ти имаш част, прилику и обавезу! да учиниш све што ја нисам. Јер, синак, ти ћеш одрастати у једном другачијем окружењу. Уствари, нећеш, јебига, али ако ти је за утеху, макар ћеш одрастати у другом времену, имаћеш мобилни ил' шта већ буде актуелно тад. Ја то нисам имао. Добро, јесам, али није у томе поента. Поента је, сине, да направимо од тебе човека.

Кад напуниш пет, ићи ћеш у вртић. И ја сам ишао. И бићеш најпаметнији тамо, као тајо. Научићу те кружење воде у природи, рибе на то падају. Јест да ће им поиспадати зуби кад кренете у школу, али, синак, веруј ми, немој бежати од њих. Оне, такве какве јесу, ће једног дана процветати, те те мамити, јелте, лаганим лелеком и њихањем дупета, које ће неки геј-романтик-кошаркаш обухватити шапом, док буду одлазили у сутон, а ти сам. Не, није се то таји дешавало. То је био неко други. 

Сине, ошацуј неку малу у седмом разреду. Или, још боље, шестом. Тако ћеш имати времена да јој се додвориш, до ескурзије у осмом. Изабери неку металку са великим сисама, јер, сине, оне су усамљене. Углавном. Макар су биле у моје време. Добро, јебига, никад нисам имао неку металку, а баш ми се хтело! Ти ћеш имати, синак. Да осетиш шта је женско кад те шутне мартинком или угризе за уво. Ескурзија је једна од ретких прилика када је маса жена око тебе, све их познајеш и свуда су собе, са кључевима! Ја нисам имао тај луксуз. Боље је да кренеш на време са привођењем, јер, касније мож' бити касно, да ти каже твој матори. Добро, никад није касно, ви'ш како је то случајно испало са твојом мамом и са мном. 

Но, као што рекох раније, имаћеш мобилни. Купиће ти тајо, сине, и мотор скутер. Да не погинеш, а опет цуројке да возаш. Не знам да л' ће тада бити скутера, ал' да знаш да ћеш добити приближни еквивалент. Ти ћеш, сине, бити доктор. Тајо се зезнуо па отишао у машинску, тамо од три женске две мотале гвожђе голим рукама. У медицинском, имаш брдо женки. Ту ти је место. Али, само да знаш, на распусту пред упис средње идеш у Кенију. Гагин дечко је црнац, има да те убацим преко везе у његово племе. Да ми постанеш прави Тарзан, сине. Док не уловиш лава, не враћаш се. Отићи ћеш као дечак, а вратити се као човек. Зар није то дивно? 

Синак, буди спортиста. Немој бити фудбалер, то је тако геј. Буди спортски риболовац. Уловиш, па вратиш у реку. Так'и је ред. А и нећеш доживети инфаркт у деветнаестој, као ја, кад сам чуо да абортус није успео. Бићеш здрав, прав и, ако Бог да, нормалан. Так'и су ти гени, љуби те тајо. Средиће ти тата и свињокољ код деде, ако то још увек буде легално. И набавићемо пушку, да видиш мало шта значи бити Србин! Јесте, твој тајо није иш'о у војску. Ал' ти 'оћеш. Так'и је ред, док не одеш у војску, не можеш се женити. Ја? Ма мене мука натерала, има ту изузетака синак. И немој се женити никада. Ћути, ево иде мама. 

Сања, овај мали се опет уср'о. Дедер га пресвуци. А ја одох, данас ми први дан на факултету. Ајд' љубим те мали моржу мој. 

4 коментара:

  1. Страва! Ко зна шта је мени ћале говорио док сам какио у пелене (с обзиром да гласа за Коштуницу). :)

    ОдговориИзбриши
  2. Такви су најгори! :) Зато си блогер, лош утицај од малена. :))

    ОдговориИзбриши
  3. Kod tebe se u svakoj prici sve svodi na jedno - naci neko zensko. Ajde covjece, rastereti se malo, dobro ti cale objasnjavao, treba tebe u Keniju, u to pleme poslati, da vidis sta su muke. :D 

    ОдговориИзбриши
  4. Bož budale, pa ja sam ćale u ovoj priči. :D No, trenutno nemam tih problema sa ženama. Al' to ne znači da ću prestati da pišem o ovome. ;)

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren