Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

25. децембар 2011.

Гледајући сапуницу

Био је врео дан, један од оних који те једноставно вежу и не дају ти нигде да мрднеш читав дан. Лежао сам на каучу, једна нога ми је била забачена на горњу страну и нисам имао чарапу, а моја Мери је рибала прозоре као каква средњовечна женица, само што је била секси. Мењао сам канале, на кабловској ништа ново, па сам се преселио на терасу, тамо је увек био шоу. Комшија Хосе је опет тукао жену јер је пресолила јело, клинци из краја су опет покрали мандарине испред продавнице...Ја, искрено, нисам имао тих проблема. Мери је знала да спреми три различита јела за четворо и то је то. Спремала је савршено сва три, ал' јој је дозирање ишло јако лоше, па смо на крају завршили увек са још двоје на вечери. Најчешће су то били неки наши пријатељи, понекад њена кева Кики и њен очух Харви. Фини људи.

Били су идеалан спој за нас двоје. Мери би ћаскала са Кики о свему, а Харви и ја...Харви ми је био као ћале. Упознао сам га на некој књижевној вечери и од тад смо постали нераздвојни. Чак ми је и средио неки посао у његовим новинама, писао сам пар чланака недељно, примао солидну кинту и био срећан. Преко мене се и упознао са Кики и ето, нашли су се. Понекад бисмо отишли на пиво, само он и ја, без жена. Била је то добра промена. Попили би пар пива, отишли до његовог кабриолета и запалили право на посао, у три ујутру. Ја нисам ни морао да будем тамо да би писао, али ето, волео сам да само седим тамо с њим, причајући о животу, коњима, рату, покеру, уметности...Био је то добар завршетак добре вечери. Једном смо се и потукли, јер се прича о избору за мис отела контроли. Јапанка је била најлепша, а не Порториканка. Углавном, био је мудар Харви, знао је понешто што ја нисам, а ја сам само био духовит лик, перспективан клинац, тако ме је називао Харви.

Једно вече, док сам покушавао да заспим након што ми је завршила поноћна епизода балконске сапунице, неко је позвонио на врата. Мери је још увек прала судове, па сам очекивао да ће она отворити и окренуо се на другу страну. Чуо сам неке гласове и то је потрајало, па сам бесан устао да видим шта се дешава. Била је то Кики, пијана, неки млађи тетовирани тип је био са њом, а она је упорно нудила Мери - повуци црту, узми кокаин, повуци црту...Што је најгоре, Мери се само насмејала, повукла црту, попила чашу жестине и наставила да се зеза са њима целу ноћ. Шта је кева, сунце ти пољубим. Отишао сам у кревет не поздравивши се са њима. Нису ни знали да сам био тамо.

Сутрадан ми је Мери рекла да морам да раскинем уговор са Харвијем, јер њена кева планира да се разведе, па не би било океј да се дружим са њим. Упитао сам зашто, али она ми је само одговорила да бирам - она или он. Мислио сам о томе, оно као, моћи ћу ја то. Харви је мој најбољи ортак и више од тога, али Мери...Мери ми је жена, побогу, јебем ти! Тешка одлука, болна...На крају, након целе вечери на тераси и једно хиљаду пива, допустио сам да одлуку донесе новчић. Рекох, глава - Мери, писмо - Харви. Зафрљачио сам га високо и кренуо је да пада, био сам мало пијан и нисам успео да га ухватим и пао је доле на улицу. Видео сам Хосеа како шамара жену ваљда зато што није орибала под и викнуо му: "Хеј Хосе! Хосе!" "Шта је?", упитао је, држећи жену за косу. "Ајде погледај тај новчић ту на плочнику код тебе на коју је страну пао. Ено га код бандере." Оставио је и направио пар корака не питајући ништа. "Глава комшија. Глава је!" "Хвала Хосе." "У свако доба комшија", рече и настави где је стао. Довршио сам пиво и отишао да спавам.

Ујутру сам позвао Харвија на ручак, само он и ја, без жена. Рекао је: "Океј клинац", и спустио слушалицу. Дошао сам поприлично рано тамо, био сам нервозан, био сам љут на себе и на Кики, ни она му није још рекла, како сад ја да му кажем...Коначно се појавио, срдачно се поздравио са мном и сели смо за сто. Наручио сам одмах виски и сасуо га у грло. "О чему си хтео да причамо?", упита Харви док је палио цигарету. "Харви", отпочех полако, осушило ми се грло опет и хтео сам да му кажем, али нисам могао, јер тако сам дуго радио за њега, имао сам све и мислим да би му сломио срце када бих му рекао да је наше пријатељство готово, па сам изабрао мање болну опцију..."Харви, шевим ти жену. Већ месецима. Кики.", само је излетело из мене. Погледао ме је, прво са неверицом, а потом болно и бесно, никад га нисам видео таквог. Само је седео тамо, цигарета је догоревала, онда је устао, отресао пепео и ударио ме по сред носа. Пао сам са столице и било је много крви. Устао сам, а њега више није било. Отишао сам прво у ургентни да ми наместе нос, па потом кући.

Када сам стигао кући, затекао сам Мери како седи за кухињским столом и пише неко писмо. "Оу, поранио си", рекла је. Погледала је моје лице и упитала: "Харви?" Климнуо сам главом. Рекла је: "Морамо да разговарамо." Сео сам за сто. Устала је и донела ми пиво, а онда отпочела: "Знаш, виђам се са неким...Свиђа ми се један момак и желим да покушам са њим." "Спавала си са њим?" "Малчице", насмешила се. "Океј", рекао сам, "Иди." "Узгред, Кики је отишла на Хаваје, ако те не мрзи остави Харвију поруку да ће му доћи папири за развод ускоро." "Нема фрке." Спаковала је кофере и отишла.

Покушао сам да кажем Харвију шта се десило, ал' није хтео да слуша. Само ме је добро изударао још два пута. Видео сам и Мери једном случајно, била је са оним дилером који је пре дошао у наш стан са Кики. Проклетиња.

Дани су ми пролазили брзо, нашао сам нови посао као разносач новина. Ујутру бих радио, а остатак дана бих проводио на балкону гледајући сапуницу без краја, штета што је Хосе умро од рака. Помало је пусто без њега. Отворио сам још једно пиво. Остало је све исто као пре. 

4 коментара:

  1. Finooo ^_^ Bas sam se uzivila, i bas sam uzivala citajuci :) Al' ispala na kraju, a mora tako.. sudbina kleta cesto se igra sarkasticara :D Svidja mi se, nisam ni sumnjala u tebe :) La la la :) Mito <3

    ОдговориИзбриши
  2. Ah vreo dan :) A ja se smrzavam :/ Super je pricica, a dzukela je ta Meri xD 

    ОдговориИзбриши
  3. Ма мало да ударим чежњу свима којима је 'ладно. :) Реално, Мери гадура. :D

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren