Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

14. јун 2012.

Још једно лето

Седим за столом, на климавој столици, зелена мајица са рекламом пива на грудима и плави шорц са палмама. Врти се трака, неки џез, као фин сам и културан и не пијем пиво ни вино, ништа. Не желим да се нервирам, али једна мува лети свуда и не разумем је, узима свет здраво за готово и није свесна да ће, ако пукнем, имати спору и болну смрт. Моја муза плива под ледом, а ја седим у празном стану, слушам празне песме, и бленем у вентилатор који седи поред мене. 

Питам се где су ортаци, раде пос'о, кинта их фура, други су на плажи, прилазе мамама да их питају за дозволу да се упознају са њиховим ћеркама, и живот је леп. Седим, и овде све траје предуго, минут је вечан, избацио сам сат из собе, и даље га чујем како куца из ината, у ходнику. А неке читуље зуре у мене из новина, устанем и сипам си још једну чашу леда са колом. Глава ми је само чип на рулету, губим ваздух, овај дан је као улица без бројева, тако дуг...

Почело је још једно лето. Три месеца седења на трави, купања и зајебавања, добрих риба и лоших девојака, шљаке и блеје, путовања и треме, покушаја живота са пешкиром око врата и ногама у лавору, пржења јаја на лаптопу и константан бол у врату, крв се пречесто у главу пење, да... А мене једино брине што она неће бити ту, да опише све те добре ствари, него ћу ја покушавати и лупати главу, нервирати се, и молим је да остане, а моја муза већ сада пакује кофере, одлази на Малдиве, бичарка безобразна, вратиће се у септембру када будем морао да учим, онда ће ме цимати да ми прича како је било на Малдивима, луда луда. И ја ћу слушати, наравно, било шта - само не испити. Још једно јебено лето, једва чекам, када дође хејтујем, када оде опет чекам и тако у круг. 

1 коментар:

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren