Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

3. октобар 2011.

Водич за проживљавање бруцошких дана

Дакле, драге колеге бруцоши, да вам пожелим, пре свега, срећан почетак и много успеха кога, наравно, нећете имати на свим пољима, али! поприлично је важно да не будете потпуни промашај. Што зарад вас, што зарад ваших родитеља, морате се снаћи у свеопштој џунгли која прети да вас претвори у...Па, у нешто што ви свакако нисте. Но, пређимо на битније ствари:

Ја, као аутор овог текста, искористићу своје једнодневно искуство да вам помогнем да будете оригинал бруцоши!, осим ако сте штребери - то је непоправљиво. Штампано издање овог водича можете набавити на! најближој скриптарници, ако има кров. Ако не, погледајте унаоколо, ово забрањено штиво су моји активисти највероватније поставили иза хибискуса или у канту за смеће. Ако живите, па, у пизди материни, молим вас да одштампате овај водич у шеснаест хиљада примерака и да га потом, у касне ноћне сате, разделите бруцошима. Е сад стварно почињемо:

Јутрос си устао, почешао мурицу, и храбро закорачио пут факултета. Почело је. Шта сад? Како бити добар бруцош? Како?! 

Као прво, и најважније, увек носи индекс са собом. Носи га у продавницу, цвећару, на гробље, па чак и у вц. И не, не носи га у џепу или гаћама, јер је заиста јадно образложење рећи да га тако носиш да га не изгубиш. Носи га у предњем џепу свечане кошуље на сестриној свадби. Носи га изнад главе док се бањаш на Ади. Носи га бре, поред слике покојне бабе, на са'рани. Увек и свуда, нек се чује да си студент! Јест' да си упао на нежељене телекомуникације, или си са читава три бода на пријемном упао на самофинансирање, али то није важно - важно је да си студент! Успео си у животу! Зли језици ћуте док ти поносно једеш румунску верзију кит-кета у парку покрај клупе.

Ако си, паз' чуда, дошао однекуд да студираш, никако!, али никако! се не понашај смерно као код куће. Прво, зато што ниси код куће. А друго, зато што ћеш подивљати касније па ће бити белаја. А и сви ће сматрати "оним сељаком што је дош'о из пизде материне па подивљао чим је закорачио у град". Дакле, не дозволи да ти певају "Занела ме светла великога града", подивљај одмах! Иди право на сплав, са кофером! Добро, немој са кофером, није фора, ал' потруди се да људи виде да си бруцош! И да умеш да се проведеш! Иако не умеш.

Даље, веома је важан утисак какав ћеш оставити. Насупрот свима, запусти се. Коса да лиже преко ушију, брада к'о у искушеника, масти у ушима за комплетно подмазивање једног Фапа. Тај неки фазон. Нека изгледа као да си управо устао након стандардно луде ноћи, те си се дотетурао да по пети пут кренеш у прву годину. Иако ниси. Одма' одмери све три рибе у школи, те их у рекордном року стартуј. Сада следи мала дигресија, али вратићемо се убрзо на ово:

Пар чињеница о рибама које су тек кренуле на факс:

1. Женке, као женке, много лакше падају када су ошамућене свим тим сјајем. Фаакууултеет! Ваааууу! Твоје шансе као освајача се повећавају пропорционално са висином њиховог IQ-а.

2. Женке к'о женке, ако су однекуд дошле, осећају се слободно, по први пут у животу. Наравно, та слобода подразумева секс, дрогу и рокенрол. Не мораш бити геније да знаш да би требало да им будеш у близини.

3. Не прави исту грешку по шездесети пут у животу. Стартуј и оне ружне, јер пречесто се оне, за пар месеци претворе из ружног пачета у прејаку пачетину, са батацима и свим пропратним геџетима! Наравно, ако се твоје паче не претвори, него остане исто онако ружно...Па, јебига, заљуби се, шта да ти кажем, па се жени.

4. Нема, а можда и има, али ја тренутно журим у кафану, па морам ово да мало убрзам.

Вратимо се, сада, на вас, то јест нас, бруцоше. Пар ствари мораш да радиш, под обавезно. Прво, једи у мензи. Друго, од пара које уштедиш у мензи пробај микс кокса, хорса и чаја од жалфије. Нећеш зажалити! И увек, увек и свуда кукај. Јесте да ниси одслушао ниједан предмет, али кукај, кукај као да ти је камион размазао штене низ улицу. Ништа, одох ја сада да мало одморим душу. Наравно, индекс. Волим вас, моји драги пријатељи!

Е да, кад си бруцош, прилази непознатим особама у граду и представљај се као бруцош. Мислим да сам ја то радио и раније, у једном другачијем облику, али овај је стварно истински добар. Такође мислим да је могуће откопчати брус и отворити пиво индексом, али то још нисам савладао. Толико од мене. Ајд, буд'те добри. Проживитее ове дане, јер после ћете вероватно бити у браку, затвору или лошој хомосексуалној вези, тамо да вам неће бити ни до чега, а камоли до факултета.

Ухватио сам залет, јеботе, мислим да ћу положити први испит. Мислим. 

1 коментар:

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren