Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

1. септембар 2015.

Рођендан је океј

Данас ми је рођендан. Рођен сам пре двадесет и три године, у двадесет један час и четрдесет минута, без струје, јер је био рат. Мој живот до сад је био сасвим океј. Нисам сад био нешто кул, тачније, увек сам био у оној класи штребера, јер ма колико се ти зајебавао около, ако научиш за пет у бусу до школе, ти си штребер и то је то. Упркос свему, било је баш океј.

Ово је прва година да нисам баш нешто тужан за рођендан. Осећам се зачућујуће добро. Ваљда зато што ствари коначно долазе на своје место. И Томцан је рођен првог септембра. Сећам се како смо се упознали. Долазио је један други блогер, Даре, чији блог више не постоји, у Београд. И требало је да се нађемо са њим. И дођем ти ја на железничку станицу у Земуну, видим неког високог човека, мршавог, и јесте то Томца, међутим, откуд је тако висок? То сам се запитао. После смо се запили, прешли пола града и било је баш до јаја. И од тад смо добри пријатељи.

Томцан и ја имамо један сан који сањамо на јави сваки пут кад се нађемо. Као, основаћемо тајно друштво и преузети свет. Најопуштеније. И снажном диктатуром га претворити у једно баш сјајно место. Оно, криминал практично да не постоји, сви бацају смеће у канту, поздрављају се, топли су и људски се опходе... Замисли. Утопија. У суштини, млади смо. Имамо времена. Можда ћемо тако нешто и учинити кад мало станемо на ноге. Још једну ствар бих волео да остварим пре тридесетог рођендана. Хоћу да имам библиотеку, свуда унаоколо да буду књиге, и да имам тајна врата, такође. Имам план где бих могао сместити библиотеку, само ми треба тона књига.

И тако. Управо сам добио Ризико за рођендан од сестре. Најбољи. Рођендан. Икад. МОРАМ ЗВАТИ ТОМЦАНА ДА НАПРАВИМО ПЛАН ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ СВЕТА! САД ИМАМО МАПУ И ТЕНКИЋЕ! НАПРЕД ДРУГОВИ, ЖИВЕЛА РЕВОЛУЦИЈА!

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Био је океј, скоро цео. Хвала што бринеш Ди. Ти си увек ту. <3

      Избриши
  2. Srećan rođendan, sve najbolje i ako imate igru prestola mapu mogu vam pomoći da osvojimo Lanistere, koga briga za pravi svet nije zanimljiv nema zmajeva :).... pa de si ti Rale sto godina ni traga ni glasa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mićo, nabavićemo mapu jašta. Lanisteri su pukli ionako, ali ima i drugih kojima treba objasniti neke stvari. :D Evo me Mićo, završio školovanje, pa sam spojio dve ljubavi - kompove i pisanje, radim kao novinar, pišem o sigurnosti mreža i Cloud-a za neke strance. Pravim si i kuću u produžetku ove roditeljske, da se osamostalim, da živim kao čovek. :D

      I tako. Šta ti radiš? Kako si mi? Baš sam se pitao gde si, s obzirom da nisam imao nikakav kontakt tvoj, nema te nigde na netu. Piši mi na stambolijaratko@gmail.com kad stigneš, pošto mejl mora da imaš, da ga jebeš. Mogli smo se videti ovih dana, kad budeš slobodan, da popijemo neko pivo. :D

      Избриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren