Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

19. новембар 2013.

Врли нови свет

Постоји нешто јадно у овом животу... Једна виша животна филозофија о формирању човека... Јер шта је данас човек? Човек је данас животиња више него икад. Човек престаје полако бити биће са највишим познатим нивоом свести, човечанство је у курцу... И шта ја у ствари хоћу сада да кажем? 

Људи су пригрлили овај капитализам као предиван систем. Амерички сан, једнака шанса за сваког. То можда и јесте било тако кад је тек уведен. Али погледај свет сада. Народ диже владу, а влада ради оно што им кажу богати. Богати желе остати богати и ето ти, раде све што морају... У суштини, ако ја имам кући и пара за море, зашто би ме било брига за то? Реално. Али проблем лежи у слободи. Бога ти, дозвољено нам је све и свашта, превише слободе за кретене и идиоте ако мене питаш... Имамо луде на сваком ћошку, које служе за разоноду грађана... Али другар. Иди у бровзер и укуцај гоогле.цом. Где си завршио? На гоогле.рс. И шта ја треба да мислим о овом "добронамерном" потезу? Ако сам укуцао .цом, хоћу .цом. Али не. Цензура је неопходна. И тај јебени интернет, на коме наводно можеш било шта да кажеш, постаје невероватно пропагандно средство... Узми сад и кажи нешто лоше или претеће за политичара, бићеш ухапшен. Чак и ако си писао под псеудонимом на страном форуму. 

И ту се играју игре невидљивих господара, а ми срећни пратимо Фарму... И није Митоман заинтересован за политику и није га брига ни за свет ни за масоне... Ни за цензуру. Али јебига, доконом човеку свашта падне на памет, па чак и да дигне револуцију... Мислим, ако се револуцијом може назвати тридесет и шест клошара пропалица које могу скупити и поделити им транспаренте да их носају сат-два док нас не набатина марица и примора да обећамо да нећемо више никад...

Смејурија... Ширина револуција данас је пресмешна... Ма чак су нам и револуцију продали... Навучеш мајицу са Чеовим ликом и вичеш - Револуција! Револуцијааа! - и ти си сад неко. То није револуција, то је бре протестић унесрећеног детета у теби, хипстеру глупи! Јој кад видим те људе... Па неће те одело учинити великим! Ни та мајица ни брада ни војне панталоне... Колико су људи глупи... И који ће деран покренути ствари? Неки Армагедон, нешто...? Нема тог дерана, сви су јунаци по форумима скривени, кују завере под будним оком сопствене државе која им се смеје осмехом господина Бернса... Тркнеш, напишеш графит - НЕ У ЕУ - и ето, ти мислиш да си успео, герила борба ре-во-лу-ци-ја! И супер теби, а супер и држави, јер ако не дозволи неким тако малим људима да се мрште, биће сувише сумњиво, као - све је у реду... 

И јебе ми се да ли председник има диплому. И јебе ми се ко је на власти. И јебе ми се што ми је интернет цензурисан, а живот ограничен. Права слобода лежи у глави и то мораш чувати. И стварно је једино оно што видиш и та стварност зависи само од твојих очију... Једино што ја видим је колико пара имам у џепу. И колико правих људи имам око себе. И што би рекао Чорба - За идеале гину будале, кретени дижу буне и гину. (Тешко је било ово ветеранима да прогутају, али су на крају и они скапирали.) И јебе ми се шта ће ко да каже.  

2 коментара:

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren