Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

11. октобар 2012.

Уобичајено

"Умрећемо!" "Дај искулирај", рече Монах секунду пре него што га неко погоди криглом у главу. Потом се само затетура и паде под сто. "Шта да радим сад?", запита се Ненси, умиривши панику једним шотом текиле. Летећи кер звани Ђог је само седео поред и шмекао. Нико на целом свету није веровао да постоји летећи кер који говори, па су се људи углавном шамарали угледавши га, мислећи да су претерали у пићу. А колико мораш да претераш да би ти се привиђали летећи керови који говоре? Много. Ето зашто су се сви шамарали. 

Једна конобарица се попела на шанк са карабином у рукама. Таман помисли да заведе ред кад је неко повуче за ногу и она се просу по шанку опаливши метак у непознатом правцу. Ђог искористи тренутак и стави јој шапе на груди. Конобарица га погледа, преврну очима и одмахну руком. Ко би јој веровао да је напаствовао летећи кер. Ђог је наставио да је пипка и шапутао јој је свакакве гадости. Смејала се. Волела је свакакве гадости. 

Ненси је, упркос свој збрци, и даље чекала принца на белом коњу. Монах се освестио, неприметивши ашов који се зауставио на десетак центиметара од његове њушке. Онда га је покупио неки јуноша и однео у нове победе. Ашов, не Монаха. Монах је био сајбер криминалац, један од оних ситних типова са мањком витамина Д и израженим зеленим венама које су се протезале свуда по њему. Имао је свега шездесет и четири килограма, тако да га је комотно могао покупити било ко од кафанџија. Али није нико, јер се десила кригла. Једна кригла, све што ти треба да обориш човек с ногу. 

Ненси се и даље питала шта се дешава лупајући флаше о разне идиоте који су се врзмали око ње. А Ђог је бежао од мужа похотне конобарице. Сва срећа па уме да лети. Или макар има крила. И очњаке. Да је прави кер, он би се борио. Али Ђога баш брига. Није му стало да људи мисле о њему као о хероју. Довољно је то што је крилати кер који говори. Неком су испале две вредне новчанице на под. Ненси их брзо покупи и стрпа у брусхалтер. Ненси је имала око деведесет килограма и стално је стављала јарки црвени кармин. Била је идеална жена за све рмпалије које воле живот. Нажалост, Монах је једини човек који јој је прилазио. С једне стране јој је пријала пажња, а са друге ју је љутило то што јој прилази тако никакав кретен. Копликованост света.

Негде високо у звездама било је записано - Ненси плус Монах. А Ђог је довољан сам себи. Замисли само да имаш летећег кера. Или да летећи кер има тебе. Седите у кафани, пијете пиво, разговарате...Онда он одлети да среди гајбу, док ти досађујеш једној од конобарица...Или обрнуто. Углавном обрнуто. Замисли само све ово. Прорадила машта? И мени. Али ме мрзи сад да пишем. А и Ђог приводи вечерас, морам да идем са гајбе. Код Ненси, наравно. Где бих другде? 

0 коментара:

Постави коментар

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren