Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

3. септембар 2012.

Батали

Лежим, са једним великим проблемом који ме тишти. Недовољно сам пијан да пишем o љубави, а сувише сам пијан да бих могао да размишљам и пишем нешто, рецимо, добро и дубокоумно. Примећујем једну ствар. Иако поприлично пијан, и даље сам свестан правописних грешака и куцам сасвим добро, и брзо. Срастао сам са овом, тастатуром. Десетине хиљада слова су нас сјединиле. Волео бих да ова љубав вечно потраје. Вино. Тастатура. И ја. 

У овај лаптоп, када је купљен, био сам заљубљен због моћности компоненти и савршене естетике, коју сам прижељкивао толико дуго. Био сам јако много заљубљен. Сада, та љубав се полако претвара у једну од оних сентименталних љубави, као кад волиш деку или баку. Хеј, ђеде, шта радиш тамо горе? 

Гладан сам, али из саосећања према људима који раде, не силазим низ степенице, јер знам да ћу их пробудити. Глад је можда, лоша по човека физички, али је добра, за душу, коју не осећам, још увек је лагана, упрљана само ситним гресима... Када њену тежину једном почнем осећати, знаћу да сам прешао границу без повратка. Схватам да и ја радим, сутра, прву. Киван сам на свет. Јер се не врти онако како треба. 

Умримо, сви, у овој чамотињи. Ушушкани у топли плам љубави. Напослетку, то нам једино преостаје.

3 коментара:

  1. Zakasnela rođos čestitka - Druže Mito smanji cug da ti život bude dug! Živeli! :D

    ОдговориИзбриши
  2. kada pređeš granice bez povratka, ostaješ bez duše, tako da ti dođe na isto. nećeš je ni onda osećati :P

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Dži :*


    Šećerna vodico, ne možeš tek tako ostati bez duše. Furaš dušu dok ne umreš. Jest da možeš da je prodaš, al' naplata tek kasnije stiže. No, kad se uprlja, bude teška. Valjda. I onda tegliš dušu svuda sa sobom, dok ne pandrkneš. Tako ja to kontam. :D

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren