Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

18. фебруар 2015.

Измишљотине, бљувотине и апсолутне галактичке вуцибатине

Овај пост ће садржати неке моје сулуду констатације и теорије. Уколико нисте отвореног ума, немојте читати. Уколико помислите да сам полудео, хвала вам, чиниће ми задовољство то што не морам више да губим време са вама. И раније сам имао нападе сулудих теорија. У ствари, то нису уопште сулуде теорије. Потпуно су логичне. Зато им и посвећујем пажњу. Што више им времена посветиш, логичније су. Одакле почети... Тражио сам пост у коме сам објашњавао зашто верујем да Бог и еволуција могу ићи руку под руку, али га не могу наћи. Не знам где је. Углавном, поновићу моју теорију, укратко, да поставим какву-такву основу. Не обазирите се на стотине питања без одговора које ћу поставити успут. 

Дакле, Бог нас је ставио овде. Не знамо зашто. Еволуција каже да смо настали развојем мајмуна током милиона година. Како то да ниједна друга врста није успела еволуирати до интелигенције? Милиони година, стотине врста, и опет, само мајмуни. Остали добили или изгубили по палац. Мајмуни добили мозак, усправили се, покорили планету. Нимало чудно. Што се Бога тиче, све је у реду. Све је створено и код Дарвина и у Библији истим редоследом. Ми не знамо колико траје један Божији дан, јер је он ван времена. Седам дана у Библији врло лако могу бити еквивалент милионима година еволуције. Ово подсећа на ону причу о Зевсу који је направио сина смртници и вратио се на Олимп. Када је поново посетио, његов син је већ имао двадесет година. А код њега само један дан прошао.

Има толико одговора које желим да добијем... Нека знања која смо имали некад, сада немамо. Не можемо, рецимо, да направимо пирамиде. Чак ни десети део величине и прецизности не можемо да постигнемо. И слично. Како? Како је могуће да ми, данас, са крановима, архитектама, ласерима, не можемо да направимо јебену пирамиду? А њу су наводно градили робови. Неко је био овде пре нас. Што више размишљам, логичније је. Неко ко је знао много.Ми смо ту, учимо, учимо много и сада учимо брже него икад, али то није ни приближно довољно. 

И хороскоп... Размишљао сам и о томе. Оне карактеристике звуче некако... Карактеришуће. Описно. Можда је Бог направио експеримент. Узео је дванаест врсти личности и рекао да сваки човек буде комбинација знака и подзнака. Ако се то узима у обзир, добија се тачно 1.352.078 комбинација. Што теоретски значи да на овој земљи има око 5250 људи са идентичним личностима попут моје или твоје. Разбија мало илузије о јединствености, а?

И овај свемир... Шири се, а већ је преогроман, чак ми је и сазвежђе непојмљиво огроман појам, замисли тек галаксију или свемир... Мислим, не могу да замислим, то је проблем. Ограничен сам. Јеботе, да ми неко да бесмртност и могућност да путујем свемиром, сјеб'о бих се начисто. Као, путујеш сто милијарди година највећом могућом брзином и још ниси обишао све, има још... 

Неки научници тврде да је Матрикс могућ. Да ништа од овога није стварно. Можда. Али можда је све ово у нечијој глави... Као, сличност између човековог мозга и свемира је запањујућа. Можда нас је све неки клинац замислио и ми играмо како он жели. А опет, он је можда такође створен од стране неког.

Можда је тај клинац Бог, јер неки научници тврде да је Бог биће из једанаесте димензије, чије мисли обликују наше три димензије. Што се поклапа са Библијом у којој Бог ствара свет речима. По томе, анђели су бића из типа пете, шесте димензије, те могу да нам се укажу негде, без потребе за физичким присуством. С тим у вези, можда су такозване магије (вуду, влашка, итд) у ствари начин да исцимаш неко више биће да ти помогне око нечега. Да ли је исцимано биће добро или зло, то је све релативно.

Већина нас зна шта су општеприхваћено добро и зло, а опет чинимо лоше ствари. И чини ми се да је то углавном зато што желимо да нама буде добро. Ту преовладава то неко само-одржање, опстанак и слично. То је сјебано баш. Не знам ни зашто разговарам о овоме. Мислим, не разговарам, него говорим.


Те ствари су сулуде. Мислим, ништа није логично, па је све логично. Дао бих све што имам да сад дође човек/ђаво/Бог који ће одговорити на сва моја питања. Желим одговоре и једно годину дана да размислим о свему. После бих био баш сјебан, али бих знао. Не могу да размишљам о томе колико смо мала и површна цивилизација, шта је било пре и шта ће тек бити... Шта ако су сви они луди људи били у праву? Можда они уопште нису луди. Можда је нама лакше да их отпишемо као луде, него да верујемо да, можда, тамо негде, постоји нека сила која нам може наудити. 

Апсолутно је сулудо живети у свету анђела, демона, давних напредних цивилизација, ванземаљаца, духова, натприродних моћи, експеримената... У свету где је све стварно и ништа није стварно. И поражавајуће је то колико не знамо. Постоје милиони прича које говоре о чудима. Да ли је, заиста, статистички гледано, могуће да баш ниједна није права? Да су све пуке измишљотине? 

Замисли тај ниво маште... Да смислиш Бога, анђеле, демоне, ванземаљце, истребиш диносаурусе, посадиш мајмуне, развијеш се од њих... Брате, ја кад мислим причу о две лезбејке мислим да сам нешто смислио ново и да сам маштовит. Јеботе, уколико сам ја заиста луд и уколико не постоји ни један једини проценат истине у свему што сам написао, та браћа која су измислила све те приче су моји апсолутни идоли. Потенцијално, хвала им што су измислили и мене.

3 коментара:

  1. Што би рек'о народ, да те нема, требало би те измислити :) Универзум је универзална истина, у то треба бити сигуран. Када спознамо једно, спознаћемо и друго. Тј. можда једног дана, у ко зна којој инкарнацији, када се поново вратимо да учимо друге или да научимо о себи, провалимо ту апсолутну истину.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Па да. Унивезум крије све одговоре, а ми ништа не знамо о Универзуму. Имамо мутне слике неких звезда и контамо која се од чега састоји на основу таблице боја. Сјајно. Проваљујемо и креирамо неке законе и сматрамо да се ти закони никако не могу прекршити. Што је баш сјебано. И тужно. Хоћу да знам!

      п.с. Не видим се у том будистичком виђењу света, некако ми не прија та рециклажа. Више сам за потенцијални пут у Рај или Пакао и потенцијално информисање о свету и вечну патњу или уживање. :)

      Избриши
  2. здраво пријатељу. Била сам повређена и сломљена срца када се десио велики проблем између мене и мог мужа пре седам месеци у мом браку. толико страшно да је случај однео на суд ради развода. рекао је да више никада не жели да остане са мном и да ме више не воли. Па се спаковао из куће и натерао мене и моју децу на тешке болове. Покушао сам на све могуће начине да га вратим, после много мољења, али безуспешно. а он је потврдио да је донео одлуку и да више никада не жели да ме види. Тако сам једне вечери, враћајући се с посла, срела своју стару пријатељицу која је тражила мог мужа. Па сам му све објаснила, па ми је рекао да је једини начин да вратим мужа да посетим бацача чини, јер је и он то заиста урадио. Тако да никад нисам веровао у магију, али нисам имао избора него да послушам његов савет. Затим ми је дао адресу е-поште бацача чини коју је посетио. дралаба3000@гмаил.цом. Следећег јутра сам послала е-маил на адресу коју ми је дао, а чаролија ме је уверила да ћу вратити мужа наредна два дана. Каква невероватна изјава!! Никада нисам веровао, па је разговарао са мном и рекао ми све што треба да урадим. Онда их радим без повећања, тако да ме је наредна два дана, изненађујуће, звао мој муж који ме није звао у последњих 7 месеци да ме обавести да се враћа. Тако невероватно !! Тако да се вратио истог дана, са пуно љубави и радости, и извинио се за своју грешку и бол који је нанео мени и мојој деци. Тада је од тог дана наша веза била јача него раније, уз помоћ сјајног бацача чини. Дакле, посаветоваћу вас ако имате било каквих проблема, контактирајте др алабу на мејл: дралаба3000@гмаил.цом или га контактирајте на ВхатсАпп и Вибер на овај број: +1(425) 477-2744.......

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren