Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

23. фебруар 2015.

О стресним вечерама

Вечерао сам у паклу неколико пута до сада. Кувар је, наравно, био ужасан, а послуга до коске лења, прљава и незаинтересована. И сваки пут када бих завршио своју вечеру, заклео бих се да никада више нећу вечерати у паклу. Чак сам и направио план. Правим планове за све у животу. Трудим се да држим ствари под контролом. Не желим константно да будем губитник. 

А опет, након неког времена, поново сам добио позив на вечеру. Сиво зелена боја, као да је неко умро па су га утрљали у њу. Писало је да сам још једном позван, по десети јубиларни пут, да вечерам у друштву свих палих лордова само из простог разлога што сам баксуз. Није као да сам дигао кредит па остао без посла или направио дете некој потпуно погрешној девојци. Нисам чак ни улицу прешао на црвено. Досије ми је био чист. А опет, упркос свим мојим плановима, провукла се та "баксузна" ситница.

Обукао сам масну поцепану мајицу и неке старе панталоне. Није као ти је потребно одело тамо доле. С обзиром да сам био већ неколико пута на вечери, знао сам обичаје, па сам понео флашу пива. Када сам стигао, пали лордови су већ увелико наздрављали чашама жучи. Сипао сам пиво у једну чашу и из прикрајка се појавио међу свима њима. Одушевљено су запевали песму о мом јунаштву и томе како сам уловио огромну рибу (то уопште није било истина). Испили смо. Онда су послужили тањире рибљих очију. 

Знао сам да нема помоћи, макар у почетку, те сам се фолирао да једем. Очи су летеле на све стране, кад нико није гледао. А и било их је мање него прошли пут. Нико није провалио. ђОнда је главно јело послужено. Сви су били шокирани колико је било лепо. Ја сам био шокиран оним што видим. Мали мачићи роловани у бели лук и маслине. Извукао сам скривени сендвич са месом који сам нашминкао да изгледа као нешто ужасно и баш убитачно. Један конобар је протрчао поред и ћапио ми га из руке. Други је долетео на ролерима и сипао ми пуну чашу жучи. Сви су певали. 

Искапио сам. Потом сам сео за сто и вечерао. Јер некад је то једина ствар коју можеш да урадиш. 

0 коментара:

Постави коментар

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren