Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

2. јул 2015.

О демократском робовласништву

Ходам, стојим, гледам...

Овде, данас, скоро сви су робови. Ја робујем црнкињи која и даље верује да је земља равна. Ти робујеш у Максију. Он робује у фабрици фолија. Сви. А тако су сви пуни речи против заставе конфедерације... Та застава је страшно увредљива, јер су они имали робове. Страшно. 

Искрено, желео бих да свима који мисле да је Унија представљала "добро" у том рату да пожелим много среће у животу, јер ће им требати. Толико наивне нису ни веверице. Југ је био срање, да се разумемо. Али ствари су биле представљене онаквима какве јесу. Јесте, роб си, али ако те ослободе, слободан си. Једноставно. Окрутно, али једноставно. Са Унијом је мало другачија прича. 

Унија није ушла у рат да спаси мале недужне црнце од бичева белих господара. Унија је ушла у рат да би добила јефтину радну снагу за своје фабрике. Бам, слободни сте црње, дођите да живите и радите! Подсећа ме мало на ону причу, спомињу ти у брошури "work and travel", а у ствари се возиш на ђубретарском камиону... 

И тако, рмбале црње по осамнаест сати дневно у фабрикама за динар или два, па те новчиће давали за храну и ето, док трепнеш, нема бичевања, уђеш им у главу и одједном раде више и једу мање, идеална комбинација. Шта се жалиш црњо, сам си одлучио, имао си слободу да одлучиш. Или да умреш гладан или да радиш премного, горе него кад си био на плантажи. Сложићете се да је баш фер избор. Све то је довело до капитализма, као што сам већ сто пута рекао, океј је то систем ако се контролише. Наравно, овај је измакао контроли и сада живимо индустријализам, а више нису само црни робови, већ нас има свуда, баш свуда... 

Плаћамо таксу на таксу и симболичну суму за ово, па онда додатни порез на обрачунату вредност прихода и такве небулозе се настављају у недоглед... Данас уведу један порезчић, сутра други, сви ћуте, а један по један те све више гуше и доводе до неминовности од које је све почело - радиш да би јео, тачније, да би био жив. Све остало не постоји. Постојиш ти, сиротиња и постоје прљави богаташи и постоји рад којим ствараш робу коју ћеш скупо да платиш у продавници. Твој газда има све више, а ти имаш све мање. Сјајно замишљен систем. 

Конфедерација је била говно, али Унија је још веће говно из простог разлога што су њихове праве намере одувек биле скривене... И цео свет метнуо геј заставе и спалио Конфедерацијске заставе, а нико не гледа шта владе раде народу иза леђа... Како бих желео да доживим једну праву револуцију. Да се само једном народ окрене против пребогатих империјалиста који људе третирају као потрошну робу, мале небитне црве... Како бих желео да макар једном снага руље буде искоришћена против, а не у служби империјалиста... 


И још једна ствар... Застава Конфедерације се вила у нас Срба у рату, а и сад је повремено виђам... Овде, та застава не представља робовласнички Југ. Уосталом, овде кад видиш црнца, сви га третирају као атракцију, и некако, пошто су углавном сиротиња к'о и ми, сви их готиве. Дакле, ова застава представља бунт и понос на наслеђе. Некако, да виде Амери да нисмо покорени. Влада јесте, али народ није. К'о што се и дан данас може чути у Вирџинији или Алабами - the South will rise again - тако и код нас. Људе држи нада да ћемо се једном поново дићи. Пркос. Капирам да је пркос једина ствар која може роба да одржи у животу. Док је воља непокорена, све се може. Тако су ми причали старији.

И тако. Гледајте шта вам раде, немојте бленути у оне курве на телевизору и разне легализације, што би рекли - хлеба и игара, нек се народ нечим занима... Гледајте, и кад дође време, делајте. Све остало је небитно. Дајте да се деси нешто, а не да нас варају. Типа, на полици стоје четири врсте млека, од четири произвођача. Ти мислиш да имаш сјајан избор, а у ствари не знаш да постоји само један власник и да све паре иду њему у џеп. Опуштено, монопол. За вас је млеко толико. И не постоји јефтиније на целом тржишту. Ало! Буните се. Не пљачкајте пумпе, смените владу! Јебем вас у главу.

0 коментара:

Постави коментар

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren