Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

5. фебруар 2011.

Ништа.

Написао бих нешто, али не знам шта. Пет недовршених текстова ноћас, ниједан прави. Ниједан да опише како се осећам. И тако. Одох да спавам. Можда једног дана објавим понешто. Можда објавим све. А можда заувек сачувам тајне вирова мојих мисли, и одем преко са кључем у зубима. Можда је и боље тако. Хеј, види ме што сам се расписао. Али ово писање је потпуно небитно, јер ја много кажем, а ништа не кажем. А понекад кажем све у једној речи. То је уметност. Јесте, то отворено кажем, без лажне скромности. Рећи нешто, а не рећи много...Рећи све, а не рећи ништа....Не рећи ништа у четири тома написана...то је уметност. То не може свако. И онда, тако...батерија на топу ми се празни, а и моја је при крају. Нећу ни стићи да објавим ово ништа, вероватно ће ми отићи у хибернацију. Хибернација - то је кул. Заспиш, и спаваш....спаваш....спаваш....спаваш...

10 коментара:

  1. То уме да буде зезнуто. Имао сам периоде у животу када сам се гнушао сваке реченице своје, сваког пасуса, све сам, што откуцам, брисао пун беса. А ти, видим, немаш проблема са блокадом, већ је само дошло до загушења цеви. Али ће проћи и то. Само дај да прође пар дана, па прочитај поново те започете приче, а онда, ако ти се и даље свиђају, настави - доврши, што да не.

    И знам да је тешко наћи прави осећај који желиш да изнесеш из себе.

    Не могу, додуше, у потпуности да се сложим да је уметност САМО "мање је више". Вештина - свакако. Колико и - рећи много, а не рећи све. Али ми се свиђа пост. Није први који ми се допада, али је, не знам зашто, први на који остављам коментар.

    Свака част! ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Име је требало да буде Lowlander, а не моја мејл адреса - накнадно сам сконтао да постоји опција да се повеже са Блогером, иначе бих едитовао (да знам КАКО то да урадим :)). :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ја сам ноћас био бесан на себе. Увек сам могао да пишем...брдо. И онда дођем ноћас кући и сат времена пишем неке почетке, добре почетке, али без идеје за даље. И напишем ово, без намере да објавим, и објавих.

    Што се уметности тиче, знам да ми мишљење није сасвим коректно, али не мислим само на писање под тим "уметност"...Одувек сам се дивио људима који ти кажу две речи, а ти после мислиш о те две речи годинама. Да не помињем сликаре, и осталу екипу. Дакле, то је моја лична импресија, и стојим иза ње иако знам да није сасвим на месту. :)

    И Lowlander, опуштено...наши смо. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Мени су често недостајали управо ти добри почеци. :)

    Тачно. Једна добро формулисана мисао може често да изнесе читаву песму или кратку причу. И да те баци у вишедневно размишљање. Подржавам то. Али, ето, само кажем - више волим детаљнију обраду, не знам зашто. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Добар си мотиватор. Сад ћу видим да нешто напишем. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Погледај мој најновији пост. И...хвала, фин си. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Najgore je kada imaš toliko toga da kažeš a reči ne dolaze, pišeš u prazno, u ništa, samo obična šupljina kroz slova, a suština koju toliko očajno želiš prikazati ostaje iza svega. Daj sebi vremena, mada, ne bi trebao da slušaš moje savete, jer ja moje započete radove ili objavim nedovršeno ili obrišem... :P

    ОдговориИзбриши
  8. Znam kako ti je... :)

    Imam toliko nedovršenih tekstova, da čak planiram da otvorim novi blog sa tako tim otpadom...možda se i nađe nešto zanimljivo tu. :D

    ОдговориИзбриши
  9. Pametno :) Svidja mi se ta ideja :D

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren