Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

31. јануар 2011.

Малиша опрости

Градили смо кулу. Велику кулу на великој планини. Кулу познату као Нову Вавилонску. Много нас је трчало уз планину носећи тешко камење. Јурцали су људи, жене, деца, коњи, бикови, једном речју - сви.  Уз планину, низ планину. Људи су изгледали као мрави, јурцајући и покушавајући да што пре ураде оно због чега су дошли. Видети Бога, творца, и пљунути га због лоше судбине. Такав је човек, незахвалан. И Малишу су натерали да носи камен. Ћутао је. Увек је ћутао. Гледао како халапљиво једу, безобзирно прождиру душе малих људи. Био је тужан. Нико није веровао у постојање претходне куле. Милион и једно научно објашњење за различитост језика и култура је пронађено. Сви су веровали да ће успети ухватити Бога за браду. "Откуд знате да има браду?", често бих заједљиво упитао. Нису одговорали. Кула је расла. Кула је блистала на високој планини. Губила се у облацима. Били смо задивљени. Чак и ја, признајем. Али не и Малиша. Он је и даље ћутао и полако вукао камен уз планину. Много срећних људи, чији је јед прерастао у нешто велико и сјајно, кулу која води до Божијег срца, ногу и браде. Мали људи, мале душе које би само да пљуну Бога, баце камен или једноставно да га уједу за срце. Мисле да ће их то усрећити. Кула је висока, кула расте. Људи кличу, кула сјаји високо на небу. Скоро је готова. Још само дан-два, и готово. Белфагор је свратио да види како напредује све. Његова земља, његово масло. Бодрио их је, делио чоколадице деци, смејао се, пио... Први пут да сам Би-ја видео срећног. Некако ми било драго. Свечано је намештао шиљак на врху. Смешкао се попут политичара. Малиша је пуцнуо прстима. Кула се срушила. Гледао сам како је суза склизнула низ његово лице. Окренуо се и нестао.

5 коментара:

  1. Сјајан текст, до сад ме је одушевио више него сви твоји текстови.

    Вавилонска кула је била бедан покушај људске сујете да досегну небеско пространство. Једна велика срамота за човечанство.

    ОдговориИзбриши
  2. Летња олуја1. фебруар 2011. 12:09

    Све си бољи и бољи!!

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала Милице, у потпуности се слажем. Драго ми је да ти се допада пост.

    Хвала Олујо. :))

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Моја мајка је са дијагнозом рака грлића материце фаза ИИБ, онда сам изгубила много новца годинама за лечење, док нисам видео у пхоениктеар.ца на интернету да канабис уље може да излечи све рак, покушао сам да траже начин да сеРик Симпсон нафте и коначно мој пријатељ који је помогао путем е-поште: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca ми је рекао како да га достигне и добити нафту, био сам у стању да га пошаљете емаил и купио уље, моја мајка почели да га је 12. Јануар и слава Богу оздрави у априлу након њеног последњег скенирања, ја бих желео да се захвалим Рицк Симпсона за вријеме које је провео у добијању ово уље да спасе живи његов емаил је ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, уље ради за све врсте од рака и да је вредело.

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren