Збирка мутних мисли једног малодушног орла.

28. децембар 2010.

Buongiorno Dio, eccomi, eccomi qui.

Корлеоне, Сицилија. Пролазим кроз маслињаке, сунце се помаља. Зора. Лежем у своју лежаљу недалеко од куће. Мирис воћа, укус вина. Ја сам богат човек. 
- Don Mitoman, mi scusi. Nero è stato ucciso. Questa mattina è stato trovato nella sua stanza è stato accoltellato 17 volte. 
- Ancora una volta, qualcuno rompe una mattina meravigliosa. Lo personalmente lo ucciderà! Dammi il succo d'arancia.
Никада мирно јутро. Увек ми га покваре. Већ 30 година нисам доживео једно мирно јутро! Нека, нема везе. Дон Митоман је увек ту. Опет неки проблеми са овом дечурлијом. Не поштују старије, то је проблем. Већ сам ја сувише матор за ово. Још само овај пут, и повлачим се. Нестаћу негде у маслињацима. Још само овај пут. 
- Dammi la pistola. Giorgio, Marco, mi segua.
Одлазим, последњи пут, да покушам да спасем фамилију. Доста ми је више крви, доста ми је свега. Седамо у ауто, баш као некада. Пролазимо кроз Палермо. Чудим се колико се град променио, процветао. Може се рећи да сам добрим делом и ја за то заслужан. Налазимо једног из банде. Клечећи на доковима, признаје све, одаје остале, све све. Нема милости. Јебига мали, погрешну си страну изабрао. Одјек једног пуцња, и јато галебова на небу. Одлазе, уплашени. Ускоро налазимо остале. Пар ликвидирано у пролазу, из машинки. Пар зацементирано. Пар заувек нестало. Поново шетам маслињацима. Зора. Сутра одлазим, повлачим се коначно. Прилази ми неки клинац са новинама. Једна брза мисао о одласку. Пар крвавих маслина, мрак.
- Buongiorno Dio, eccomi, eccomi qui. 
Колико сам људи убио. Колико сам их тек спасио.  Пар стотина убијених, за пар хиљада спашених. Ко сам ја да судим? Нико. Чујем црквена звона. Гледам масу на сахрани Дон Митомана. Многи су га волели, многи га и данас мрзе. Сваки човек умире, али није сваки живео. Гледа вас Дон Митоман, гледа. И није ми жао.  Да се стопут родим, опет бих све исто.
- Мi chiedo. Mi chiedo tante cose. Ora non importa. Lo sono morto. 

3 коментара:

  1. свака част! на дочараној радњи!
    "Прилази ми неки клинац са новинама. Једна брза мисао о одласку. Пар крвавих маслина, мрак"

    ОдговориИзбриши
  2. поздрав свим мојим пријатељима тамо, свако ко данас чита ово сведочанство треба да слави са мном и мојом породицом јер је све почело као шала за неке људе, а други су рекли да је немогуће. Моје име је Исабелла Етхан и ја сам из Украјине, али се селим у Чикаго у САД са супругом. Срећно сам ожењен, имам двоје деце и дивну жену. Нешто страшно се десило мојој породици, остао сам без посла, а жена је напустила кућу јер нисам могао да бринем о себи и потребама. Моја породица. Она и моја деца у том тренутку. Успео сам девет година, ниједна жена неће да ме издржава да бринем о деци. Покушавам да пошаљем тестове својој жени, али она ме блокира да комуницирам са њом. Покушавам да разговарам са њеним пријатељем и породицом, али ипак знам да ми неко може помоћи и пријавио сам се тада на толико пријатеља, али они ме и даље неће звати, све док не долази веран дан који никада у животу нећу заборавити. Када сам срео свог старог пријатеља објаснио сам све своје потешкоће и он ми је рекао за сјајну особу која му помаже да добије добар посао у компанији Цоца Цола и рекао ми је да пише, али ја сам особа која никада не верује у правопис, али ја одлучио да пробам и др Алаба ме је упутио и показао ми шта да радим. У седам дана ручка чини се. Пратите сва упутства и урадите оно што је од мене тражио да урадим добро. Др Алаба је сигуран да ће све проћи како треба и моја жена ће ме поново видети након дивног посла др Алабе. Жена ме зове на непознат број и извињава ми се и рекла ми је да јој стварно недостајем и да се наша деца и моја жена враћају кући. Данас водим компанију Парагон у САД. Препоручујем вам да ако имате било каквих проблема пошаљете е-пошту на овај {дралаба3000@гмаил.цом} или ВхатсАпп преко његовог контакта испод +1(425) 477-2744 Хвала др АЛАБА. и добићете најбољи резултат. Узмите ствари здраво за готово и то ће вам одузети. Желим вам најбоље .......

    ОдговориИзбриши

Copyright © БАРУТАНА | Powered by Blogger

Design by Anders Noren